Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

En spännande kamp avgjorde 89 kg-klassen där Samuel Lundberg, Skellefteå TK, tog hem segern och klarade även den eftersträvade kvalgränsen till Nordiska Mästerskapen på Färöarna denna höst.

Favoriten Samuel Lundberg vann och klarade kvalet till nordiska

Samuel Lundbergs segervrål Foto: Per Wiklund

Guldkampen i ryck avgjordes mellan favorittippade Samuel Lundberg, Skellefteå TK, som missade ingången på 120 kg i ryck men fixade 122 i sitt andra lyft vilket gav en ledning. Thomas Lundström som klarat 121 höjde vikten till 126 för guldet i ryck vilket han satte fint. Samuel blir tvungen att öka den tänkta vikten på 126 kg till 127 kg för att gå om Thomas, vilket han lyckas med och fixade ryckguldet. Bronset tog Albin Ekvall 120 kg.

I stöt gick Samuel Lundberg ut sist av alla på 155 kg som han satte i första och säkrade därmed segern totalt samt guld i båda delgrenarna. I det andra lyftet höjde han med 11 kg till 166 kg för att klara kvalet till Nordiska som blev ett riktigt fint lyft och därmed en klarad kvalgräns. I sista blev det också en fin stöt på 170 kg som han dock inte fick med sig. Silver i stöt tog Oscar Overgren 152 kg, Örebro City TK, och bronset gick även i denna gren till Albin Ekvall 151 kg,

Sammanlagt guld tog Samuel Lundberg med fina 293 kg, silver till Albin Ekvall 271 kg och bronset tog Oscar Overgren som slutade på samma resultat 271 men Albin tog vikten först och får därmed silvret.

//Helene Johage

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken