Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Eddie Berglund gjorde en imponerande SM-tävling med svenska rekord i delgrenarna ryck och stöt och dessutom en stor höjning av det svenska rekordet sammanlagt. En imponerande comeback av Eddie till SM då det senaste var i Malmö 2019

Eddie Berglund med tre svenska rekord

Eddie Berglund, Sandvikens AK

Eddie Berglund, Sandvikens AK, är tillbaka på SM och visade en otroligt fin form på podiumet i Vinslöv. Han inledde ryckserien med 120 kg och avslutade med 127 kg och höjde därmed sitt eget svenska rekord med 5 kg. Främsta utmanare i klassen var Sebastian Bramefjord, Fyshuset Sportklubb Gävle, Emil Johansson, Become an Athelete Styrkesällskap. I ryck fördelades medaljerna i följande ordning: Guld till Eddie Berglund med 127 kg, svenskt rekord, silver till Sebastian Bramefjord 112 kg, Brons till Emil Johansson 108 kg.

Samma trio fortsatte att göra upp om medaljerna i stöt men här utmanade även Linus Hagström, Falu AK. Linus och Emil gick på samma slutvikt 139 kg där Linus klarade vikten och därmed hade fixat minst ett brons. Sebastian Bramefjord hade klarat 133 kg men med två lyft kvar så hade han goda chanser på medalj. I andra och tredje gjorde han bra försök men fick nöja sig med bronset. Eddie gjorde en imponerande entré med 143 kg och fortsatte att höja till 151 kg vilket därmed var ett nytt svenskt stötrekord och självklart även sammanlagt. I den tredje stöten gjorde Eddie ett mycket snyggt försök 158 kg där vikten kom upp men ner lite för snabbt denna gång.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken