Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Hemmahoppet, storstjärnan, dragplåstret. Kärt barn har många namn och här kallar vi henne Daniela Gherman. Daniela har gått tillbaka till klass 64 kg efter SM 2023 (då hon tävlade i 71:an) och på hemmaplan i Vinslöv säkrade tre SM-guld.

Daniela Gherman tillbaka i Vinslöv

Daniela Gherman. Foto: Per Wiklund

Daniela Gherman, Sörby BoIS. Foto: Per Wiklund

Damernas 64 kg klass hade 19 startande som delades upp i en A- och B-grupp. Tyvärr lämnade talangfulla Freya Koskela, Olofströms FK, återbud. När 6 lyftare var klara i ryckmomentet återstod de tre toppkandidaterna som förutom Daniela Gherman bestod av Hanna Ögren, Visby AK, Susanne Johansson, Jönköpings AK. Susanne och Hanna matchades mot varandra i väntan på Daniela. Starkast idag av dessa två var Susanne som fick med sig 87 kg ett silver och vasst personligt rekord med 6 kg och Hanna stannade på 83 kg och tog bronset i ryck. Daniela gick in och satte fint 92 kg i ryck och fortsatte med att fixa 95 kg i sitt andra lyft.

Tilde Muhrman, Falu AK, gjorde ett mycket snyggt försök på 80 kg i det sista rycket som också var sikte på att tangera Freya Koskelas nyligen satta svenska juniorrekord. Tyvärr blev det en bom denna gång. Ida Johansson från Fyshuset var och kände på samma rekordförsök (80 kg) men även hon bommade.

Kampen om medaljerna i stöt var det fler inblandade där Hanna Ögren, Tilde Muhrman, Susanne Johansson och Melissa Kahilainen, Stockholms AK, höll spänningen uppe. Hanna fick med sig 100 kg, Tilde tog 102 kg i sista försöket och därmed minst ett silver i stöt. Melissa gjorde två försök på 104 kg men fick idag med sig 101 som räckte till en medalj. Daniela startade på 110 kg vilket innebar problem i första men satte den i det andra försöket och avstod sedan tredje. Totalt 205 kg och tre SM-guld. Tvåa sammanlagt blev Susanne Johansson 184 kg och trea Hanna Ögren 183 kg, båda dessa klarade kvalgränsen till Nordiska Mästerskapen. Det gjorde även Melissa Kahilainen som blev fyra 181 kg.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken