Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Damer klass 59 kg avslutande den första dagens SM-tävlingar i Vinslöv. Högst rankade Moa Henriksson, Kalmar AK, tog ett grepp kring klassen med sina ingångsvikter och satte svenskt rekord i ryck, stöt och sammanlagt. Dessutom fick hon ett fantastiskt stöd av en egen hejarklack.

Tre svenska rekord av Moa Henriksson

Moa Henriksson, med tre svenska rekord och lika många SM-guld, under fredagskvällen i Vinslöv. Foto: Per Wiklund

Kampen om silvermedaljen i ryck blev jämn och oviss till sista lyften. Matilda Grahn, ASK Eskilstuna och Ester Burén Norrköpings AK hade båda 67 kg i sitt tredjelyft. Ester satte sitt och tvingade därmed upp Matilda på 68 kg som hon dessvärre missade och stannade på 66 kg i ryck. Moa inledde med att sätta 84 kg och tog därmed en klar ledning i klassen. Moa fortsatte med ett nytt svenskt rekordförsök på 87 kg i andra lyftet som hon satte väldigt fint och hade därmed ett guld i ryck samt nytt svenskt seniorrekord. I tredje höjde Moa till 90 kg men fick idag nöja sig med fina 87 kg.

I stöt fortsatte den jämna kampen om medaljerna där Ester, Tyra och Matilda kämpade in i sista rycket. Ester klarade 81 kg men fick se sig slagen av Tyra Johansson, HAK Greppet, som tog 82 kg vilket räckte till delgrensbrons och silver gick till Matilda som tog 83 kg.

Moa gick in i matchen och startade med ingångsvikten 102 kg och fortsatte med nytt svenskt rekordförsök på 105 kg som hon satte med stil. Det innebar även ett sammanlagt svenskt rekord (tidigare info var felaktig) för Moa med 192 kg. Hon testade att höja till 107 vilket blev lite tungt idag men hon fick med sig tre sm-guld till Kalmar, ryck, stöt och sammanlagt samt tre svenska rekord. Totalsilvret togs hem till Eskilstuna av Matilda Grahn som fick ihop 149 kg och brons gick till Norrköping med Ester Burén med totalen 148 kg.

//Helene Johage

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken