Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Under Tyngdlyftnings-SM:s första grupp höll Surya Sundqvist för trycket i 49:an.

Nionde SM-guldet för Surya Sundqvist

Surya Sundqvist Foto: Per Wiklund

Ettan kom, tvåan kom, trean, fyran, femman, sexan, sjuan och åttan kom. På fredagen säkrade Surya Sundqvist sitt NIONDE SM-guld sammanlagt. Foto: Per Wiklund.

I damernas 49 kg-klass tog Surya Sundqvist, Karlstads AK, sitt nionde raka SM-guld. Hon vräkte upp såväl 65 som 69 kg i ryck och försökte sedan på sitt personliga rekord, 52 kg, som hon inte klarade denna dag.

Precis som i ryckmomentet klev Surya in när de andra tävlat färdigt. Med 77 kg på stången säkrade hon guld i delmomentet och totalen. Hon bommade sedan sitt försök på 80 kg men tog det i sitt sista lyft, 149 kg totalt och tre nya SM-guld.

I skymundan av Karlstadslyftaren imponerande Sörby BoIS Wilma Arvidsson när hon tangerade sitt svenska ungdoms- och juniorrekord i ryck, 52 kg, och tog sitt personliga rekord i både stöt, 65 kg och sammanlagt, 117 kg. Sammanlagt var det både svenskt ungdoms- och juniorrekord. Det betydde brons i ryck, silver i stöt och sammanlagt. Malin Bergman, Kiruna AIF tog silver i ryck och brons i stöt och sammanlagt.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken