Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

I 67 kg-klassen på SM i Vinslöv var Andy Toha överlägsen och försvarade sitt SM-guld i klassen från förra året. Han satte dessutom ordentliga rekord i stöt 132 kg och sammanlagt, 242 kg.

Andy Tohas svenska rekordslakt när SM-gulden säkrades

Andy Toha, vilken uppvisning! Foto: Per Wiklund

Andy Toha, Borlänge AK, ryckte 106 och 110 kg (tangerat pers) och försökte på svenskt rekord i ryck, 112 kg men det ville sig inte riktigt. I stöt startade han högt på 128 kg, rekordet låg på 127 kg. Han bommade första försöket men tog det i andra. Om det inte var nog så tog han 132 kg av bara farten. Otroligt starkt att sätta svenskt rekord med fem kg. Det sammanlagda resultatet, 242 kg, var svenskt rekord med sex kg.

Hägerstens TK:s Jesper Englund och veteranen David Englund Grass, Nordic AK, gjorde upp om silver- och bronsmedaljer. Båda ryckte 83 kg men David tog den först och säkrade silvret. Han tog även silver i såväl stöt som sammanlagt, enligt rykten hans tionde och sista SM-tävling.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken