Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Just nu pågår ungdoms-EM i grekiska Thessaloniki, där den svenske domaren Patrik Helgesson är en av två jurypresidenter. Evenemanget, som startade den 15 juni och pågår fram till den 22 juni, samlar unga talanger från hela Europa. Däribland tre svenska lyftare.

Patrik Helgesson jurypresident på ungdoms-EM

Patrik Helgesson och Lars Nilsson på plats vid Nilssons position som chief marshal.

Som jurypresident har Patrik Helgesson ett betydande ansvar som tävlingsledare. Han säkerställer att tävlingarna genomförs enligt regelverket och med högsta möjliga standard. Detta är tredje gången han får uppdraget att vara jurypresident på en EM-tävling. Förutom själva tävlingen ingår förberedande arbete i form av planering av startboken.

– Vi har för årstiden mycket varmt väder över 30 grader så vi rör oss bara i skuggan. Som tur är håller hallen stånd mot värmen under större delen av dagen. Sen eftermiddag och kväll är det bra varmt i hallen också så vi har inte på oss kavajerna, hälsar Patrik Helgesson från Thessaloniki och fortsätter:

- Det har varit några små incidenter men inget större. Jag har fått boka om rum för någon domare och fixa med busschema. Egentligen sådant som jag förutsatte skulle fungera men fick ta hand om. På ett UEM är många lyftare och coacher lite mer oerfarna, ja även några domare, så det behöver man ha med sig. Det händer en del konstiga saker som man inte är van vid på seniornivå. Jag har erfarna jurykollegor och vi hjälps åt. Alla greker är mycket vänliga och försöker alltid hjälpa till.

Sverige är väl representerat på domarsidan i Thessaloniki. Även Lars Nilsson, en annan erfaren svensk domare, är också på plats i rollen som Chief Marshall. En del av jobbet gör man innan tävlingarna startar, förbereder viktkorten så allt är klart. Sedan ser man till att reglerna följs vad gäller viktändringar och turordning. Som Chief Marshall jobbar man i par, man hjälps åt då det kan bli hektiskt i sina stunder med många coacher som ska ändra vikter samtidigt.

- De första dagarna har varit relativt lugna för mitt team, det är ett lite äldre tävlingssystem som är lite ovant för mig men det går bättre och bättre. Coacherna ha skött sig, inga större incidenter. Det blir långa pass då vi, liksom juryn, jobbar två eller tre grupper i sträck, säger Lars Nilsson.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken