Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Under årets förbundsmöte den 28 april togs beslut om att införa Svensk Tyngdlyftnings Hall of Fame. Detta initiativ markerar ett viktigt steg för att hylla och bevara den svenska tyngdlyftningens rika arv samt de individer som gjort oförglömliga bidrag till sportens framgångar.

Hall of Fame införs inom svensk tyngdlyftning

Bakgrunden till beslutet går tillbaka till förbundsmötet 2023, då Stockholms Tyngdlyftningsförbund presenterade en motion om införandet av en Hall of Fame. Efter att motionen bifölls av förbundsmötet, gavs Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse uppdraget att utarbeta de nödvändiga detaljerna kring projektets genomförande. Detta arbete har letts av ledamot Thomas Norlander. På förbundsmötet 2024 presenterade förslaget som bifölls.

- Syftet med Hall of Fame sträcker sig bortom att enbart hedra och bevara sportens historia. Genom att etablera en årlig ceremoni, hoppas vi inte bara att erkänna dessa framstående insatser internt, utan också att väcka nyfikenhet och engagemang för tyngdlyftning bland en bredare publik, säger Thomas Norlander.

En central aspekt av förslaget är inkluderingen av en mångfald av individer inom sporten, från lyftare till tränare och funktionärer, som alla har bidragit till dess framgångar. För att säkerställa en rättvis och representativ process kommer en jury, bestående av erfarna personer inom svensk tyngdlyftning, att vara ansvarig för att utvärdera och välja årets pristagare baserat på tydliga kriterier.

- För att göra nomineringsprocessen tillgänglig för allmänheten kommer vilken föreningsmedlem som helst att ha möjlighet att nominera kandidater till Svensk Tyngdlyftnings Hall of Fame. Juryn kommer sedan att granska nomineringarna och offentliggöra pristagarna i förbundets kanaler, berättar Thomas Norlander.

En grundläggande princip bakom Hall of Fame är att det inte finns någon rangordning bland pristagarna. Varje individ som väljs in i Hall of Fame kommer att ses som en likvärdig representant för svensk tyngdlyftnings värdegrund, vilket främjar en kultur av jämlikhet och respekt inom sporten.

Thomas Norlander avslutar:

- Genom införandet av Svensk Tyngdlyftnings Hall of Fame tar Svenska Tyngdlyftningsförbundet ett stort steg mot att hedra och bevara sportens historia. Vi hoppas på att hylla de som gjort betydande bidrag till svensk tyngdlyftning samtidigt som vi stärker gemenskapen inom tyngdlyftningssamhället och inspirerar kommande generationer av idrottare och ledare.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken