Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Vid Svenska Tyngdlyftningsförbundets förbundsmöte i Halmstad den 28 april beslutades att införa en disciplinnämnd inom svensk tyngdlyftning. Bakgrunden är att förbundet aktivt arbetar med trygg idrott vilket kan leda till att antalet disciplinära ärenden ökar.

Tyngdlyftningsförbundet inför disciplinnämnd

Fram till nu har styrelsen agerat disciplinkommitté och beslutat i ärenden. Även om det under åren inte varit många ärenden så vill styrelsen på grund av risk för jäv, krav på kompetens samt tid, lägga hanteringen av disciplinärenden på människor som står bättre rustade att fatta rätt beslut.

Disciplinnämndens ansvarsområde omfattar att hantera disciplinära ärenden enligt Riksidrottsförbundets stadgar samt att handlägga medlemsärenden som överprövas från medlemsföreningar. Det är viktigt att påpeka att disciplinnämnden inte kommer att medla i eller lösa konflikter, och dopingärenden hänvisas till Antidoping Sverige.

Efter ett gediget förarbete och samverkan med andra idrotter hade styrelsen till förbundsmötet tagit fram såväl rutiner som kandidater.

Disciplinnämnden består fram till nästa förbundsmöte av:

Johan Hübner, ordförande
Jesper Fredriksson, sekreterare/ledamot
Robin Raifee, ledamot
Christina Wainikka, ledamot
Roland Plüss. ledamot

Mer information om disciplinnämnden samt presentation av medlemmarna hittar du här!

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken