Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tävlingskonferensen förra helgen i Halmstad var en möjlighet för hela tyngdlyftningssverige att tillsammans skapa förändring i förbundet. Alla var inbjudna och över 60 förbunds-, distrikts- och föreningsrepresentanter tog chansen att påverka när tyngdlyftningen intog Eleikos lokaler i Hamstad.

Tävlingsdelen i fokus för svensk tyngdlyftning

Förra söndagen genomfördes förbundsmötet men redan under fredagen och lördagen var diskussionerna bland tyngdlyftningsentusiasterna livliga. Då inledde tävlingskonferensen, först med en rundvandring inne i Eleikos fabriker. Den fortsatte med att förbundets ordförande Joakim Eriksson och generalsekreteraren Sebastian Nurmi hälsade alla välkomna och drog upp riktlinjerna. Efter det pratade Eleikos vd Erik Blomberg inspirerande om familjeföretaget, samarbetet med Tyngdlyftningsförbundet och framtida samarbetet.

Själva konferensen gick ut på att fokusera på sex olika tävlingsområden: Tävlingsformer, serietävlingar, tävlingsadministration Sportdata, trygga tävlingsmiljöer, SM-arrangemang samt domarrollen.

- Vi inledde med att alla som var med gick från station till station och bidrog med sina idéer genom att på post it-lappar svara på olika frågor kring de olika områden och sedan sätta upp dem på väggarna. Sedan gick man ytterligare en runda där man fick sätta smileys på de förslag man ansåg bäst. Allt detta skedde individuellt, berättar förbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi.

På lördagen delades alla deltagare in i nya grupper och fick i den konstellationen diskutera områdena vidare. Dessutom fick alla under helgen mer information om Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad och se en ny tävlingsform testas med lyftare som var på läger i Halmstad under samma helg.

- Det glädjer oss att så många vill bidra för att utveckla svensk tyngdlyftning. Det är på forum som tävlingskonferensen vi kan diskutera vad och hur vi ska göra, det gjorde alla deltagare väldigt bra. Det spottades fram idéer inom alla områden, säger Sebastian Nurmi.

Alla anteckningar håller just nu på att sammanfattas och ska den 8 maj skickas ut till alla som var med på konferensen. Efter det kommer styrelsen, kommittéer och sportkontor tillsammans skissa upp riktningen för fortsättningen.

Alla som var med på tävlingskonferensen har fortsatt möjlighet att deltaga i utvärderingen: https://forms.gle/nPbdD3Ve21fapGm5A Länk till annan webbplats.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken