Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Åsa Kalderstam valdes på förbundsmötet 2024 in till Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse på två år. Hon beskriver sig själv som en driven, pragmatisk och självmotiverad person med passion för IT-system, data och analys. Fritiden ägnar hon åt träning och tävling i tyngdlyftning och styrkelyft.

Möt nya styrelseledamoten Åsa Kalderstam

Åsa Kalderstam

Åsa arbetar för IKEA sedan 17 år tillbaka; just nu som dataarkitekt för koncernens globala HR IT-landskap. Dessförinnan har hon arbetat som global data-analytiker av HR-data samt systemägare av HR-system och logistiksystem.

- Jag brinner för det nya tävlingssystemet och det digitala. Att ta oss in i framtiden. Det är det jag arbetar med och känner mig hemma i så jag hoppas att jag kan leverera på den punkten. Jag vill hjälpa STF i vår digitalisering, säger Åsa Kalderstam.

Vad säger du om att du blev invald i Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse?
- Spännande, det är ett stort åtagande. Jag tackar förbundsmötet för förtroendet. Jag är spänd av förväntan, det ska bli roligt.

Vad säger du om just förbundsmötet?
- Större än någonsin och med ett fantastiskt deltagande. Jag hoppas vi kan göra det ännu mer deltagande i framtiden. Tävlingskonferensen var intensiv med en tydlig röd tråd genom alla moment. Jag tror på att ha fler konferenser under året.

Åsas idrottsbakgrund kommer från kampsport, då hon tränande kickboxning 2000-2009.

Tyngdlyftning hittade hon 2017, då hon gick med i Malmö Lyftarklubb. 2018 började hon att tävla i tyngdlyftning och samma år blev hon invald i Skåne-Hallands styrelse som sekreterare. Sedan 2023 är hon ordförande i distriktet. Åsa är även förbundsdomare sedan 2022 med ambitionen att bli internationell domare.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken