Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tyngdlyftningen med på SOK:s framtidskonferens

Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson var i förra veckan inbjuden av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) till flera dagar av framtidsdiskussioner i grekiska Olympia.


Den 4–8 oktober var samtliga OSF-ordföranden inbjudna av SOK till en viktig gemensam resa till Olympia i Grekland. Upplägget bestod i huvudsak av seminarier och diskussioner om framtiden. Totalt deltog ca 40 representanter från idrotter och SOK som förde samtal om vision, mål och verksamhetsinriktning för SOK 2023–2028.

- Vi har fört många diskussioner om framför allt elitidrott. Hur det ser ut i dag och hur det ska se ut i framtiden. Det kommer troligtvis utmynna i en motion som RIM får ta ställning till, berättar Joakim Eriksson.

Under resan togs det upp svensk olympisk idrott utifrån internationell konkurrenskraft samt eventuellt framtida OS i Sverige. Men självklart diskuterades också idrottsutveckling överlag.

- Det jag verkligen slogs av är att det är supernyttigt för oss att vara med i de här sammanhangen. Ibland kan jag känna att vi är ensamma om vissa saker men jag fick perspektiv att många har samma utmaningar på förbunds-, distrikts- och internationella nivåer. Det kan vi dra ännu mer nytta av och samarbeta kring.

Deltagarna hann också med att besöka de klassiska tävlingsplatserna i gamla Olympia.

- Det kändes stort, att det var något speciellt att vara där. Det var där allt började, säger Joakim Eriksson som nu ser fram emot att utveckla svensk tyngdlyftning framåt:

- Vi fick en del beröm för den förflyttning vi håller på med. Vi gör rätt och för oss framåt och det ska vi vara stolta över. Det här gav mycket energi för framtiden.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken