Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tyngdlyftningsförbundet på föreningsbesök

Under 2022-2023 satsar Svenska Tyngdlyftningsförbundet på att forma om sitt sätt att arbeta med föreningsutveckling. I ett första steg genomförs ett antal föreningsträffar.


Just nu söker förbundet en föreningsutvecklingsansvarig som ska ta föreningsutvecklingen inom tyngdlyftningen till en ny nivå. Parallellt med detta är förbundet ute och träffar föreningar i olika sammanhang för att förbättra relationen och se hur vi på bästa sätt kan stötta våra föreningar i framtiden.

- Detta är mycket viktigt för oss. Vi vill se hur vi kan hjälpa, stötta och inspirera föreningarna i framtiden, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi.

Satsningen drog i gång i förra veckan genom att kansliet var i Falköping och träffade Falköpings AIF. Inbjudna var även TLK Lidköping som deltog med en lyftare och Skara AK som representerade med en tränare som även är aktiv tävlande.

Förutom att höra vad i föreningslivet föreningarna behöver hjälp med var ETH-tränaren Maged Salama med på en träning för att stötta och inspirera.

- Sådana här föreningsbesök ger mycket i mervärde. Nu träffas vi på deras ”hemmaflak" och kan se deras verklighet, diskutera, gå igenom olika behov, målsättning och dessutom kunna träffa fler medlemmar och ledare, säger sportchefen Mats Lindqvist som också var på plats i Falköping.

Kjell-Åke Johansson i Falköping:

- Intresset och motivationen ökar när vi får besök som detta. Att sitta ner och gå igenom våra förutsättningar samt få praktiska tips på allt från bidragsansökningar till träningsövningar gör att vi vill lära oss ännu mer. Direkt efter besöket anmälde vi två tränare till Svenska Tyngdlyftningsförbundets kurshelg i Halmstad 15-16 oktober.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken