Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Eleiko Group AB förstärker sitt partnerskap för att under de kommande åren lyfta svensk tyngdlyftning till nya höjder.

Tyngdlyftningsförbundet och Eleiko Group AB skriver nytt avtal

Eleiko är ett världsledande företag och varumärke inom tyngdlyftning och har årligen utrustat de främsta mästerskapen i världen sedan 1969, då Eleiko blev certifierat av IWF (International Weightlifting Federation).

Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Eleiko har sedan många år ett samarbete, som, i takt med att förbundet utvecklat sin verksamhet, intensifierats under de senaste åren. Ambitionen från båda parter är att samarbeta mer långsiktigt och hållbart över tid.

Nu har ett nytt avtal tecknats som gäller för perioden 2024-2025 och som innebär att Eleiko blir officiell partner till Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Eleiko erhåller därmed branschexklusivitet för de SM-tävlingar och Internationella tävlingar som genomförs i Sverige.

Eleiko förser förbundet med fri tillgång till Eleikos sportcenter samt rustar upp de aktiva och tränare inom förbundet med bland annat kläder och lyfttillbehör.

- Det nya partneravtalet med Eleiko markerar en viktig milstolpe i vårt samarbete och vår gemensamma strävan att utveckla svensk tyngdlyftning. Vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att stärka vår verksamhet och bidra till att göra svensk tyngdlyftning ännu mer framgångsrik, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.

För att möjliggöra en utveckling av de lokala föreningarna ger Eleiko ett förmånligt pris på utrustning samt kläder och tillbehör.

Som en del i att stötta de enskilda lyftarna kommer även Eleiko att dela ut utvecklingsstipendium till lyftare som placerar sig på sjätte plats eller bättre på EM, VM och OS på seniornivå.

- Vi har våra rötter i lyftningen vilket gör det extra kul och viktigt för oss att fortsätta stötta svensk lyftning och skapa ännu bättre förutsättningar för våra lyftare, säger Erik Blomberg, VD på Eleiko.

Eleiko och Svenska Tyngdlyftningsförbundet har sedan tidigare ett pågående avtal gällande ETH som fortsätter. Foto: Per Wiklund

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken