Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sista svensk på tävlingspodiet på EM i bulgariska huvudstaden Sofia var C4-lyftaren Joen Vikingsson Sjöblom som hade prickat formen i 109 kg-klassens. Pers i ryck och ytterst nära detsamma i ryck när han tävlade i b-gruppen.

Personligt ryckrekord av Joen Vikingsson Sjöblom


Joen Vikingsson Sjöblom ryckte enkelt upp stången när det handlade om 154 och 158 kg. När han var ensam kvar i b-gruppen i ryckmomentet gjorde han ett försök på personliga rekordet 161 kg. En bestämd Joen levererade när väl alla ritualer på podiet var genomförda. Stången över huvudet och 161 kg är ett nytt pers, ett kilo över hans tidigare och ett kilo under Stefan Ågrens svenska rekord.

- Jag har gjort det på träning tidigare men aldrig på tävling så det var roligt och speciellt att få till det på en sådan här stor tävling. Det är ju lite annorlunda, det är mer än ett spel här. Jag tror att anledningen att jag klarar handlar om att jag sedan junior-VM, där jag var lite missnöjd för att jag inte fick ut lyften, jobbat på att lita på min förmåga att klara lyften. Och så gjorde jag det, säger Joen Vikingsson Sjöblom.

I stöt gick Joen in på 188 kg och klarade lätt. I andra försöket lyfte han 194 och fick det godkänt 2-1. Men juryn gick in och ändrade domarnas beslut. Vikingsson testade då på 197 som han också fick godkänt 2-1 av domarna men underkänt av juryn.

- Det var lite synd på 194 kg av juryn. Jag kände inte själv armbågarna så jag trodde den skulle vara godkänd men på 197 kände jag. Christian (Kraft, landslagscoachen) sa att båda domsluten var rimliga. Det är klart det är segt och tråkigt men domarna är bara här för att göra sitt jobb så det är bara hem och träna så det inte upprepar sig, säger Joen och fortsätter:

- Jag är ändå glad. Jag stötte mer än jag någonsin gjort och fick godkänt av domarna så jag ser det som ett tränings-pb och dessutom tävlings-pb i ryck så det kan jag inte klaga på.

Joen Vikingsson Sjöblom tävlade i b-gruppen på EM i Sofia. och landade på 349 kg totalt. A-gruppen tävlar senare på måndagen. Foto: Isaac Morillas.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken