Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Moa Henriksson EM-debuterade under torsdagen när 64 kg-klassen avgjordes på EM i bulgariska huvudstaden Sofia.

EM gav Moa mersmak: "Ska se till att jag kommer tillbaka"


Kalmar AK-lyftaren, Moa Henriksson, bördig från Linköping gjorde sitt första EM-lyft när hon ryckte 80 kg. Hon klarade sedan även 83 kg (84 är pers) men behövde två försök på sig. Det missade lyftet, där emellan, dömdes bort med 1-2.

- Rycken kände jag att jag gjorde en bra prestation i. Det blev efterpress på andra rycket och det var verkligen efterpress men jag gav inte bort det och sedan tog jag den i tredje. Hela rycktävlingen var kul, jag kunde njuta av det, säger Moa Henriksson.

Moa fick en tuff start av stötmomentet när hon inte klarade ingångsvikten 100 kg men hon tog revansch i andra lyftet. Sedan hade hon ett försök på 103 kg som inte gick vägen.

- Stötarna var på något vis svajigare. Det kändes inte som på träning. Jag missade första stöten på grund av efterpress och det var onödigt. Sedan tog jag den i andra och hade ett dåligt lyft i tredje, säger Moa och berättar om nervositeten som infann sig:

- Det är mer nervöst här. Kanske inte under själva lyften men det var mer spänt under hela tiden och man skulle tajma lyften med uppvärmningen, sådant som tog energi. Överlag var det kul och jag är nöjd med en total på 183, fyra kilo under personbästa.

Totalt räckte resultatet till en åttondeplats i B-gruppen. A-gruppen avgjordes senare på torsdagseftermiddagen. EM-tävlingen gav Moa mersmak för den fortsatta satsningen.

- Det var väldigt roligt att vara här. Jag ska se till att jag kommer tillbaka, avslutar hon.

Moa Henriksson EM-debuterade med totalen 183 kg, fyra kg från sitt eget personliga rekord. Foto: Isaac Morillas

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken