Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Under webbinariet får vi ta del av ett dopingfall som orsakats av kosttillskott. Hör när basketspelaren Erik Flood berättar om när han testade positivt för Metylhexanamin som fanns odeklarerat i hans kosttillskott. Vad var det som hände? Och varför är detta ett ärende som är intressant för framtiden?

Antidoping Sverige bjuder in till föreläsning om kosttillskott

Antidoping sverige annordnar 8e februari ett öppet webinarium om kosttillskott och dess risker. Vi uppmuntrar tränare och lyftare att delta på föreläsningen för att lära sig mer om hur Antidoping arbetar och vilka risker som finns med kosttillskott.

Från Antidopings sida:

Under webbinariet får vi ta del av ett dopingfall som orsakats av kosttillskott. Hör när basketspelaren Erik Flood berättar om när han testade positivt för Metylhexanamin som fanns odeklarerat i hans kosttillskott. Vad var det som hände? Och varför är detta ett ärende som är intressant för framtiden?

Christine Helle, VD på Antidoping Sverige och legitimerad nutritionist, inleder med att berätta om hur riskerna med kosttillskott ser ut idag och varför vissa kosttillskott är en ren chansning för idrottare.

Jessica Wissman, avdelningschef på Juridik och resultathantering vid Antidoping Sverige, redogör för detta specifika ärende där WADA (Världsantidopingbyrån) överklagade Antidoping Sveriges beslut till Idrottens Skiljedomstol, CAS, och yrkade på en betydligt längre avstängningstid. Beslutet i CAS kan få konsekvenser för Antidoping Sveriges framtida bedömning av liknande ärenden.

Erik Flood, basketspelare i Köping Stars, svarar sedan på frågor om varför det blev som det blev, hur han upplevde processen samt varför han tycker ämnet är viktigt att belysa så inte andra idrottare hamnar i samma situation.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm