Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade tisdagen den 9 januari sitt första styrelsemöte för året. Där togs beslut om verksamhetsplan och svenska rekord.

En rapport från styrelsemötet den 9 januari

Under det digitala mötet som pågick två och en halv timme rapporterades det från olika delar av verksamheten samt diskuterades kring kommande kommittéhelg, distriktsöversynsarbetet samt det kommande extra Riksidrottsmötet (23 januari).

- Det var ett kortare möte än vanligt med de mest aktuella delarna. Det var inte så länge sedan vi hade en helg i Stockholm och nästa möte är den 8 februari. Det blev en del rapporter kring verksamheten i kommittéerna och sportkontoret samt förberedelser inför den viktiga arbetshelgen som vi sedan hade i Stockholm under helgen som sedan gick, summerar förbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Vi hade också uppdaterat verksamhetsplan och budget som ska upp till förbundsmötet i april 2024. Den utgår från Svensk Tyngdlyftning Lyfter och har ett tydligt fokus på utbildningsarbete. Slutligen har vi, efter att ha tagit in åsikter även från atletkommittén, beslutat att uppdatera de svenska rekorden. Vi kommer helt enkelt att byta ut svensk standard till de lyftare som lyft högst vikter i respektive viktklass, oavsett vilka domare som dömt.

Målet är att svenska rekorden ska vara uppdaterade i slutet av denna vecka.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm