Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Nivå1-utbildningarna fortsätter att arrangeras. En barn- och ungdomsutbildning samt nivå2- och nivå3-utbildningarna håller på att tas fram. Digitala temaföreläsningar arrangeras kontinuerligt och beslut kring en utbildningsplattform ska tas. Så här arbetar Svenska Tyngdlyftningsförbundet med utbildningar under hösten 2023.

Så ser höstens utvecklingsarbete av utbildningarna ut

Elias Hejdenberg, utbildningsansvarig i förbundet, är under hösten föräldraledig och tillbaka i sin tjänst i mitten av januari 2024. Han har gjort ett gediget förarbete inför sin föräldraledighet. Hans arbetsuppgifter har fördelats ut på både befintlig personal och olika experter och tränare vilket innebär att utvecklingsarbetet inte stannar av.

- Vi fortsätter att arrangera nivå 1-tränarutbildningar och efter varje utbildning görs en utvärdering med såväl instruktören som deltagarna. Allt för att hela tiden utveckla utbildningen, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi och fortsätter:

- Samtidigt arbetar en arbetsgrupp bestående av tränare från hela Sverige, som leds av Thony Ragnarsson, med nivå 2- och 3-utbildningarna. De träffas bland annat under Nordiska Mästerskapen i Landskrona i helgen. Vi i pilottestar en ny lyftarutbildning i fyra olika föreningar och har redan genomfört en pilot av fördjupningsutbildningen för barn- och ungdomstränare i augusti. Den ska vi under hösten och våren 2024 utveckla utefter vad vi kom fram till då.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet håller temautbildningar, via Teams, för att sprida mer kunskap på ett smidigt sätt och samtidigt ge utrymme för förbundet att ta in nya föreläsare och erbjuda en plattform för våra erfarna tränare att sprida sin kunskap. Under hösten blir det föreläsningar om: "Sociala medier", "Styrkans träningsområden" och "Lokaler för tyngdlyftning". Fler kommer i vår.

Förbundet ser även över hur vi utbildningarna digitaliseras och siktar på att under hösten besluta om vilken utbildningsplattform vi i framtiden ska använda.

- Det står mellan två alternativ, Idrottens Utbildningsplattform (IUP) som drivs av ett tiotal idrottsförbund och Learnifier, som tillhandahålls av SISU Idrottsförlag. När valet är gjort kommer vi att kunna sätta upp de generella parametrarna för plattformen i början av 2024, så att vi kan lansera plattformen under 2024.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm