Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Under 2022 startade Svenska Tyngdlyftningsförbundet, tillsammans med Eleiko och Högskolan i Halmstad, Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH). Från 2024 sker några spännande förändringar för att skruva till elitmiljön ytterligare.

Utökad satsning på Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad

Satsningen på Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad fortsätter under 2024. Foto: Per Wiklund.

ETH har sedan starten i september förra året blivit en samlingsplats för svenska elitlyftare, duktiga ledare och föreningar. Under kommande år tränar Victor Sundh och Andy Toha regelbundet på ETH medan Samuel Lundberg, som var med första året, flyttar hem till Skellefteå. Förutom de som är på plats i Halmstad varje dag gästas ETH återkommande av lyftare från unga tjejer, unga killar, juniorsatsningarna på kill- och tjejsidan samt våra landslagslyftare. Dessutom har det hållits flera konferenser och utbildningar för tränare på plats på ETH och det sker löpande ett samarbete med de andra elitmiljöerna som högskolan har med golf- och bordtennisförbundet.

I en dialog med ETH-tränaren Maged Salama har det stått klart att Maged skulle sluta sitt uppdrag som huvudtränare den 18 december. Men på grund av hälsoskäl har Mageds vilja varit att sluta redan nu något som parterna därför enats om. Målsättningen är att han från 2024 istället kommer att axla en roll som extern utbildare av svenska tränare.

Den svenska juniorkaptenen Patric Bettembourg tar över huvudansvaret i en ny roll från och med januari där han kombinerar ETH-uppdraget med sitt nuvarande som juniorkapten. Därmed får Patric en heltidstjänst av Svenska Tyngdlyftningsförbundet till skillnad mot 2022-2023 då det handlat om 50%. Vid sin sida i Halmstad kommer Patric Bettembourg att ha rutinerade Tom Söderholm på deltid. Tom är sedan tidigare ansvarig för ett av våra elitprojekt.

- Det här är ett beslut som vi fattat baserat på ekonomi, resultat och förutsättningar. Vi har hittat en lösning som breddar organisationen. Patric kommer att flytta ner till Halmstad i januari och ta ansvaret och Tom kommer att vara på plats kontinuerligt för att stötta upp. Tiden fram till årsskiftet kommer förbundet upprätthålla träningar på plats med hjälp av såväl Patric och Tom, säger sportchefen Mats Lindqvist som ansvarar för ETH från förbundets sida.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm