Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Under resterande del av 2023 har er tyngdlyftningsförening möjlighet att få hjälp att dra igång träning för människor 65 år och äldre. Ni får ta del av upplägg, träningsprogram samt konkreta exempel på hur ni kan rekrytera deltagare etc. Och ni blir coachade av mentorer som lyckats med den här satsningen i Sundbybergs TK.

Intresserad att få hjälpa att skaffa verksamhet för +65 – En plats kvar

Thomas och Monica Norlander kommer att vara mentorer åt ett antal föreningar som vill starta upp verksamhet för målgruppen +65. Om din förening är intresserade? Hör av er direkt!

Sundbybergs TK har haft stor framgång med sin satsning på äldre. Sedan hösten 2021 har över 50 personer som är 65 år eller äldre gått en 10-12 veckorsutbildning med anpassad träning för målgruppen. Gensvaret har varit fantastiskt. Lokaltidningen har skrivit återkommande artiklar och Sundbyberg har uppmärksammats stort av kommunen och mottagit stipendium för sin insats. Men framför allt har de fått över 20 nya medlemmar.

Nu ger Svenska Tyngdlyftningsförbundet övriga föreningar i Sverige chansen att starta upp en liknande verksamhet. Med hjälp av de som ligger bakom succén i Sundbyberg, Monica och Thomas Norlander.

Vi söker föreningar som under hösten vill dra igång verksamhet för 65+ år och coachas av Norlanders. Ni får ta del av upplägg, träningsprogram samt konkreta exempel på hur ni kan rekrytera deltagare etc.

Flera föreningar har redan visat intresse så nu finns endast en plats kvar för höstens mentorsprogram.

Syftet är alltså att med mentorskapet är att starta upp en långsiktig verksamhet för målgruppen +65 år i dessa föreningar. Sök genom att maila office@tyngdlyftning.org direkt.
Platserna är begränsade så tveka inte.

Det ni kommer att få:

- Återkommande stöttning med sådant som utformning av träningsplanering, genomförande och coaching hur ni ska entusiasmera och få målgruppen att vilja fortsätta träna även efter utbildningens slut.

- Veckovisa avstämningar

- Platsbesök av mentorerna

- Gemensam utvärdering

- Och framför allt är tanken att allt detta ska utmynna i att ni får igång återkommande träning med målgruppen +65 och därmed ett tillskott av medlemmar och engagerade till föreningen

Det ni behöver:

- Minst en ledare som tror på satsningen och vill hålla i kurserna

- Lämplig lokal

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken