Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sedan i somras har Svenska Tyngdlyftningsförbundet en policy för trygg idrott. Något för förbund och föreningar att ta hjälp av i sitt gemensamma arbete för trygga lyftarmiljöer.

Missa inte policyn för Trygg Idrott

Albana Makolli är anställd som förbundsutvecklingsansvarig på Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Hon har, efter besök hos föreningar och samtal med andra förbund och organisationer, blivit allt mer konkret i sitt arbete kring trygg idrott.

Inför sitt möte den 8 juni fick förbundets styrelse ta del av en policy gällande trygg idrott. Den policyn är den första i raden av flera som svensk tyngdlyftning är på väg att införa.

- Policyn gäller alla som representerar Svenska Tyngdlyftningsförbundet och vi rekommenderar att föreningarna följer dem. Innehållsmässigt har vi hämtat inspiration från vår egen rörelse, RF och andra specialidrottsförbund.Alla policys kommer att finnas tillgängliga på vår hemsida. Och policyn för trygg idrott blir dessutom en viktig grund för vår kommande barn- och ungdomsutbildning som vi arbetar med nu. Framöver ser vi att policyn även finns med i den struktur vi bygger upp för trygg idrott och föreningsutveckling, säger Albana Makolli.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet uppmuntrar alla att ladda ner och läsa igenom policyn för trygg idrott samt ta del av handlingsplanen.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm