Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

På sitt senaste styrelsemöte uppdaterade Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse den delegationsordning som gäller för styrelse, sportkontor samt kommittéer.

Styrelsen uppdaterar förbundets delegationsordning

I november 2020 beslutade styrelsen om att ta fram en delegationsordning för Svenska Tyngdlyftningsförbundet för att tydliggöra olika roller och ansvar. Bakgrunden var att styrelsen var inne och styrde lite i det dagliga arbetet vilket skapade en osäkerhet och tillitsproblem mellan medarbetare och styrelsen, dessutom bromsades en del arbete upp.

Tanken är att styrelsen går igenom delegationsordningen en gång per år och om det behövs uppdaterar de den. På mötet den 26-27 augusti diskuterades den ordentligt och en del kring kommittéernas arbete förtydligades.

- Vi är på rätt väg men självklart får vi påminna oss själva och varandra vem som ska göra vad. Jag skulle säga att delegationsordningen har hjälpt till att ge ett slags lugn och få tillbaka tilliten till varandra. Styrelsen kan ägna sig åt visionärt och strategiskt arbete medan sportkontoret ansvarar för det operativa arbetet, säger förbundets ordförande Joakim Eriksson.

Publicerad: 2023-09-07

Senast uppdaterad: 2023-09-04

Författare: Sebastian Nurmi

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm