Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Ny regel kring invägning i tävlingsdräkt

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse fastslog på sitt möte i helgen förändringar i tävlingsbestämmelserna. Den stora förändringen gäller att alla från och med nu ska vägas in i tävlingsdräkt.

IWF har uppdaterat de internationella tyngdlyftningsreglerna vilket påverkar STF:s tävlingsbestämmelser. Den stora förändringen som IWF gjort är den om att invägningen ska ske i tävlingsdräkt:

”Lyftarna ska vägas in i sin tävlingsdräkt. Lyftaren får inte vägas med skor, strumpor eller annan fotbeklädnad. Om lyftaren väger över kan man vid internationella tävlingar dra av upp till 250g från vad vågen visar, som kompensation för dräktens vikt. Om lyftaren är inom viktklassen ska vikten registreras som det står på vågen.”

På styrelsemötet beslutade STF:s styrelse att följande gäller i Sverige:

”Lyftarna ska vägas in i sin tävlingsdräkt. Lyftaren får inte vägas med skor, strumpor eller annan fotbeklädnad. Om lyftaren väger över kan man vid SM, U-SM, J-SM samt veteran-SM dra av upp till 250g (0,25 kg) från vad vågen visar, som kompensation för dräktens vikt. Om lyftaren är inom viktklassen ska vikten registreras som det står på vågen.

Vid serietävlingar samt lag-SM dras automatiskt 250g (0,25 kg) av, som kompensation för tävlingsdräkten, för alla lyftare.”

Tävlingsbestämmelserna i sin helhet kommer i en uppdaterad version i nästa vecka men ovanstående regel börjar gälla omgående. Alltså även i Allsvenska serien omgång 3.

Mer info

Elisabeth Hagman, ordförande domarkommittén,
elisabeth.hagman@tyngdlyftning.org
070-415 63 09.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm