Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Victor Sundh utmanade sig själv ordentligt på junior-EM i Bukarest när han försökte sig på några rejäla personliga rekord.

Victor Sundh tävlade på tisdagsmorgonen

Victor Sundh på tävlingspodiumet i Bukarest. Foto: Isaac Morillas

Victor Sundh tävlade i 96 kg-klassens B-grupp på tisdagsmorgonen. Spårvägenlyftaren inledde med att rycka 134 kg, följde upp med att klara 137 kg och sedan missa sitt försök på personligt rekord 140 kg.

- Jag tycker att rycken var helt okej. Jag kände inte att jag kunde ge riktigt allt, det var inte rätt dag helt enkelt. Det var ganska nära på 140 skulle jag säga, lite bättre skärpa så hade jag haft lyftet, säger Victor Sundh.

I stöt gick han in på 165 vilket han klarade. Han tog även 170 kg men klarade sedan inte 180 kg som skulle varit personligt rekord med sex kilo.

- Stötarna kändes rätt bra, även fast energinivån inte var på topp efter rycken så lyckades jag ändå stöta rätt stabilt. Jag valde att gå från 170 till 180 då jag inte behövde placera mig bättre så jag gick för en vikt som motiverade mig. Jag bommade tyvärr 180 men vände det rätt snyggt och var nära att sätta stöten men tyvärr hade jag lite för lite syre för att få vikten att stanna över huvudet. Men nu vet jag att vända 180 inte är några problem och stöta det är inom räckhåll.

Totalt innebar det 307 kg och med det slog han finske konkurrenten Vaino Suoniemi. Victor Sundhs placering beror på hur det går i A-gruppen.

- Jag tycker att jag gjorde en bra insats, fick inte sex av sex lyft som jag siktade på men jag är ändå nöjd. Tävlingen var väldigt lärorik då den blev mycket längre än vad jag är van vid. Gruppen var väldigt tight så det blev mycket vänta mellan lyften vilket jag inte är van vid.

Publicerad: 2023-08-01

Senast uppdaterad: 2023-08-01

Författare: Sebastian Nurmi

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm