Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Wilma Antfolk gör sitt andra U23-EM när hon kommande måndag (den 31 juli kl 17.00) tävlar i 76 kg-klassen i Bukarest.

Wilma Antfolk går för medalj på U23-EM

Wilma Antfolk tävlar i 76 kg-klassen på U23-EM i Bukarest. Foto: Per Wiklund

- Hon gjorde en riktigt bra debut förra året speciellt med tre grymt fina stötar. Wilma har väldigt stor potential och kan göra en riktigt bra tävling i sin nya klass 76 kg, säger juniorkapten Patric Bettembourg.

Wilma, vad är din känsla inför mästerskapet?
- Det ska bli kul att få tävla på ett internationellt mästerskap igen, då U23-EM förra året var en av de absolut roligaste tävlingarna jag har tävlat på. Det var också det största och definitivt den mest konkurrenskraftiga hittills i min lyftarkarriär. Jag hoppas att det blir lika roligt i år igen och att jag tar med mig nya erfarenheter hem till framtida mästerskap, säger Wilma Antfolk.

Hur har uppladdningen sett ut?
- Uppladdningen har inte riktigt gått som planerat. Jag och min tränare blev tvungna att ändra träningsprogrammet efter SM på grund av lite skadeproblem. Efter mycket rehab och lite lättare träning så känns nu kroppen bättre, formen börjar bli bra och vikterna är på gång.

Vilket är ditt mål med tävlingen totalt?
- Mitt mål är att utmana om medaljerna i stöten. För att klara det krävs att formen är bra så att jag kan göra ett personbästa i stöt. Jag är oftast bättre i stöt så rycken handlar om att samla kilon inför det sammanlagda resultatet för att få en så bra placering som möjligt.

Hur tänker du inför stötmomentet?
- Oftast tänker jag att det bara är att köra på. Strunta i känslan och våga gå på tyngre vikter. Förhoppningsvis har vi fixat ett bra läge med rycken så att det bara är att ösa på.

Fakta Wilma Antfolk


Födelseår: 2000.
Hemort: Borlänge.
Förening: AK Nilas.
Hemmatränare: Alexander Antfolk.
Personliga tävlingsrekord: 87/110.
Tävlar: I U23-EM i klass 76, måndagen den 31 juli kl 17.00.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm