Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Måndagen den 31 juli kl 15.00 gör Falköping AIF:s Fanny Köhler EM-debut när hon tävlar i 81 kg-klassen i junior-EM i Bukarest.

Fanny Köhler i EM-debut på måndagen

Fanny Köhler är på junior-EM i Bukarest där hon ska tävla i 81 kg-klassen. Foto: Per Wiklund

- Jag är jättetaggad och lite nervös. Mitt mål med tävlingen är att göra ett så bra resultat som möjligt och lära mig hur ett EM går till eftersom det är mitt första. För det behöver jag äta bra, sova bra, träna bra och framför allt fokusera till 100 procent.

I uppladdningen har hon bland annat varit på läger på Eleiko i Halmstad och i Eskilstuna.

- Det skulle vara roligt att rycka mer än 80 kilo. Jag har haft lite problem med mitt knä så jag har behövt göra styrkevändningar men överstöten är annars mitt favoritmoment.

Patric Bettembourg som är svensk juniorkapten säger följande om Fanny Köhler:

- Fanny är fortfarande ungdom och har verkligen uppvisat stor utveckling. Hon har visat en toppeninställning till att våga satsa med otaliga träningshelger och läger på /ETH med Maged Salama. Hon har goda chanser till nya fina personliga rekord.

Fakta Fanny Köhler


Födelseår: 2006.
Hemort: Falköping.
Förening: Falköpings AIF.
Hemmatränare: Kjell-Åke Johansson.
Personliga tävlingsrekord: Ryck:
77 kg. Stöt: 90 kg.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm