Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Hon vann stötguld på ungdoms-EM 2021. Nu kommer svenskhoppet Tilde Muhrman, som tävlar i 59 kg-klassen på junior-EM, från en skadefylld period.

Efter skadan – Nu får Tilde Muhrman chansen på JEM

Tilde Muhrman har väntat länge på junior-EM

Tilde tävlar fredagen den 28 juli kl 18.00.

- Det känns nervöst för det var länge sedan jag tävlade på ett stort mästerskap. Jag skadade mig förra året under förberedelsen för JEM. Men det ska bli kul att tävla på en stor tävling och visa formen, säger hon.

Juniorkaptenen Patric Bettembourg:

- Tilde hade ju ett väldigt bra år 2021 med UEM guld i stöt men sedan

Hade hon ett väldigt motigt 2022 med bland annat brutna fingrar. Hon är i riktigt bra form nu och kommer kunna vara med att kriga om riktigt bra placeringar.

Tilde Muhrman igen:

- Uppladdningen har sett bra ut och har känts bra. Jag började med mycket volym och mycket benstyrka. Nu senaste veckorna har det varit mycket tunga lyft.

- Jag hoppas på pers i totalen det vill säga över 182. För att jag ska klara det tror jag på en lugn tid i Rumänien innan och förhoppningsvis inget problem med vikten. Jag litar på mina coacher under tävlingen och att de gör det de ska så jag kan gå upp och prestera mitt allra bästa på podiet.

- Inför ryckmomentet tänker jag att jag ska sätta alla lyft och samla kilo till totalen. Inför stötmomentet tänker jag tagga till rejält och ge allt för att ha chans på podiet såklart. Stötmomentet är mitt bästa och roligaste moment och jag hoppas att det går hela vägen.


Fakta Tilde Muhrman

Födelseår: 2004.
Hemort: Skänninge.
Förening: Falu AK.
Hemmatränare:
Har ingen som hjälper på plats när hon tränar men coach är Sigurdur Rafnsson från Island och Patric Bettembourg hjälper till på träningsläger med pepp, form och teknik.
Personliga tävlingsrekord: Ryck:
79 kg. Stöt: 103 kg. Totalt: 182 kg.
Tävlar:
I junior-EM, klass 59, fredagen den 28 juli kl 18.00.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm