Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

När Andy Toha som förste svensk går in på U23-EM i Bukarest är han debutant på större mästerskap. Han tävlar i 61 kg- klassen torsdagen den 27 juli kl 15.00 svensk tid.

EM-debutanten Andy Toha först ut av svenskarna

Andy Toha redo för att EM-debutera på torsdag. Foto: Per Wiklund

Andy Toha är sedan förra året boende i Halmstad och ingår i satsningen Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH).

- Andy har haft lite krångel med sjukdomar och någon småskavank men gjorde ett oerhört fint SM på Visby. Andy har haft några bra träningsveckor nu inför U23-EM och har förhoppningar på nya personliga rekord i klass 61 kg, säger juniorkaptenen Patric Bettembourg.

Andy Toha själv:

- Jag är väldigt taggad och det ska bli kul att tävla mot starka lyftare. Det har inte varit en optimal uppladdning då jag har haft förkylningar/sjukdomar men jag tycker att jag har hunnit komma tillbaka på banan igen.

Vilket är ditt mål med tävlingen totalt?
- Att sätta mina lyft, förhoppningsvis sätta något pers. För det behövs det att jag håller fokuset och gör som jag brukar. Beroende på hur uppvärmningen går så ska jag gå in tryggt. Efter det ska jag försöka slåss om placeringar.

Fakta Andy Toha


Födelseår: 2001.
Hemort: Halmstad.
Förening: KK Eleiko.
Hemmatränare: Maged Salama.
Personliga tävlingsrekord: 107/127.
Tävlar: I U23-EM, klass 61, torsdagen den 27 juli kl 15.00.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm