Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sörby BoIS-lyftaren Siri Fogelberg var sista svensk att tävla på ungdoms-EM i Moldavien.

Siri Fogelberg femma i 81 kg-klassen på ungdoms-EM

Siri Fogelberg, Sörby BoIS, blev femma på ungdoms-EM på söndaseftermiddagen. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Förra året klarade Siri Fogelberg 63 kg i ryck när hon tävlade på ungdoms-EM i Moldavien. Denna gång inledde hon mästerskapet på 65 kg som hon klarade, sedan missade hon andra lyftet på 68 kg men klarade det i tredje. Bakom överlägsna Italiens Sara Dal Bo (86 kg) och Spaniens Digna Ada Silo Mengue (75 kg) var 81 kg-klassen i ryck väldigt jämnt. För Siri saknades det bara ett kilo upp till bronspeng medan hon hade två kilo tillgodo på lyftaren som blev femteplacerade.

I stöt inledde Siri på vikten som han klarade ifjol, 78 kg, som hon klarade även denna gång. Tyvärr ville det sig varken på försöket på 82 eller 84 kg. Det gjorde att hon blev femma i stöt, stannade på 146 kg och därmed femma även sammanlagt.

- Rycken kändes bra. Jag kände mig stark, lyften var stabila och 68 kg var väldigt lätt. Men jag blev lite missnöjd med stötarna eftersom jag bara klarade första. Jag var stark och i form. Vändningarna var lätta men det var överstötarna som jag föll på, säger Siri Fogelberg och fortsätter:

- Jag är ändå nöjd med min insats och jag gjorde mitt bästa. Ungdoms-EM var en rolig upplevelse och väldigt spännande men också nervöst.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm