Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Förra året tog Nellie Vikström två guld och ett silver på ungdoms-EM i U15-klassen. I Moldavien tävlade Nellie återigen i 64 kg-klassen på ungdoms-EM, men denna gång i U17.

Fin fjärdeplats för Nellie Vikström

Fyra tre gånger om. Resultatet för Nellie Vikström på ungdoms-EM för 17-åringar i Moldavien. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Fyra tre gånger om. Resultatet för Nellie Vikström på ungdoms-EM för 17-åringar i Moldavien. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Nellie Vikström stod för tre fina ryck på 68, 71 respektive 73 kg när hon klev upp på tävlingspodiumet på ungdoms-EM. Med den raden placerade hon sig före ett koppel av jämna motståndare och slutade därmed fyra i ryckmomentet. Det var ett kilo från Nellies personliga rekord och fyra kg från finskan Lita Kononen på bronsplats.

I stöt gick Nellie in på 88 kg som hon klarade och detsamma gällde även försöket på 91 kg. Dock stannade det där efter att 94 kilo blivit för tungt. Det blev därför en fjärdeplats för Nellie Vikström, från Mjölby och till vardags tävlandes för Falu AK, såväl i stöt som sammanlagt (164 kg).

- Det känns helt okej med en fjärdeplats men självklart hade jag velat lyfta mer. Rycken kändes bra. Men stötarna kunde väl ha gått lite bättre. Det hade helt enkelt känts bättre om jag klarat alla lyft, säger Nellie Vikström efter tävlingen.

Vann gjorde fransyskan Sara Iaftate med turkiskan Canan Korcak på andraplats och Kononen åker ifrån mästerskapet med tre brons.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm