Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Svenska Styrkelyftförbundet kommer under 2023 och 2024 att etablera ett samarbete för att tillsammans skapa trygga lyftarmiljöer i föreningar.

Tyngdlyftnings- och Styrkelyftförbundet i gemensam satsning på trygga lyftarmiljöer

De båda idrottsförbunden har sedan tidigare iscensatt samarbete kring idrott för äldre och nu senast Lifting Camp som arrangeras gemensamt i Halmstad i augusti. Den gemensamma satsningen på trygga idrottsmiljöer kommer att riktas mot föreningar som har dubbla sektioner men även föreningar som enbart har styrkelyft eller tyngdlyftning som huvudidrott.

- Vi vill hjälpa tyngdlyftningsföreningarna att utveckla ett tryggt lyftarklimat. Samma sak gäller för styrkelyftsförbundet med föreningarna anslutna till dem. Med tanke på att det är flertalet föreningar som bedriver träning i båda idrotterna så ligger ett samarbete nära till hands. Helt enkelt för att vi har samma mål och att vi blir starkare tillsammans när vi kan dela på kunskap och resurser, säger Sebastian Nurmi generalsekreterare för Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

Hans motsvarighet på Svenska Styrkelyftförbundet, Robert Ericsson, säger:

- Betydelsen av trygga idrottsmiljöer är viktig och relevant, oberoende vilken idrott som står i fokus. Vad som konkret kommer ut av samarbetet får vi se men klart är att vi vill skapa strukturer och rutiner för hur de är trygga lyftarmiljöerna i föreningarna ska se ut och hur de ska komma till. Detaljerna om innehåll i arbetet med trygga lyftarmiljöer kommer att nå samtliga föreningar via respektive förbunds kommunikationskanaler.

Publicerad: 2023-06-20

Senast uppdaterad: 2023-06-19

Författare: Sebastian Nurmi

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm