Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Hampus Lithén har av olika anledningar inte tävlat på SM sedan 2019. I Visby var han tillbaka och det med besked.

SM2023: Svenskt rekordförsök av Hampus Lithén

Foto: Per Wiklund

Andreas Dyberg, HAK Greppet, startade denna klass med en egen serie och säkrade minst ett brons i ryck (130 kg). Jonathan Bergqvist, ASK Eskilstuna, höjde spänningen i denna klass genom att vänta till tredje försöket och sätta rycket på 145 kg, och därmed säkra silver i detta moment. Hampus Lithén, HAK Greppet, upprepade spänningen genom att även han vänta till sitt andra lyft med att klara ingången på 151 kg och avslutade med 156 kg och ett guld i delgrenen.

Andreas säkrade minst ett brons även i stöt genom att säkra ingångsvikten och avsluta med 130 kg.

I stöt blev det tyvärr en utbombning av Jonathan vilket såklart är tråkigt för lyftaren. Hampus gick in och säkrade guldet genom att ta 193 kg i sitt första lyft. Han valde sen till publikens förtjusning att sätta andra vikten till nytt svenskt rekordförsök på 207 kg, tidigare sitt eget rekord på 206 kg, men fick idag se sig besegrad av stången efter två fina försök. Hampus fick däremot med sig tre guld och återigen bli svensk mästare. Andreas Dyberg blev dubbel silvermedaljör då han tog andra platsen i stöt och totalt.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm