Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Favorittippade Ida Rönn bommade ut sig ifjol. I år stod hon pall för trycket i klass 81 även om hon var illa ute med två missar i ryck.

SM2023: Stark vändning av Ida Rönn

Ida Rönn visade mental styrka när hon klarade sitt sista ryck och därmed kunde ta alla tre SM-guld i 81 kg-klassen. Foto: Per Wiklund

Favorittippade Ida Rönn, Fyshuset SK, öppnade med 93 kg i ryck men landade illa med foten och fick göra om lyftet som hon sedan satte i tredjeförsöket.

Kampen om silver och brons såg jämn ut och avgjordes inte förrän i de sista lyften. Mimmi Liwendahl, Stockholms AK, gick in på 79 kg som hon satte fint och säkrade minst ett silver i ryck med 83 k. Fanny Köhler, Falköpings AK, fick med sig 76 kg och tog därmed ett brons i ryck.

Inför stötarna såg det fortsatt jämt ut där tre damer gjorde upp om minst ett brons i väntan på att Ida och Mimmi skulle gå in i tävlingens stötmoment. Mimmi startade i stöt med att sätta 95 kilo, vilket säkrade minst ett silver. Bronset i ryck gick till Ida Carlström, Värnamo AK, med 94 kilo. Mimmi Liwendahl släppte inte greppet om silvret både i delgrenarna och sammanlagt. Ida Rönn gick in och klarade öppningsvikten på 114 kg i stöt, vilket också säkrade båda delgrensgulden och guldet sammanlagt (207 kg).

Fanny Köhler, Falköpings AK, satte ett fint svenskt ungdomsrekord sammanlagt (166 kg).

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm