Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Förra året hade klassen endast två deltagare som i år expanderat till 12 lyftare. Detta öppnar för en spännande kamp mellan atleterna. Robin Ridell, HAK Greppet, är favorit då han är ensam lyftare i denna klass med resultat på 300 kg.

SM2023: En klass som växt till sig

Vinnaren i 109 kg-klassen Mohammadamin Ghasem, Sundbybergs TK. Foto: Per Wiklund

Mohammadamin Ghasem, Sundbybergs TK, gick in tyngst i ryckmomentet och satte 136 kg i det andra försöket. Även Robin Everitt, Norrköpngs AK, gjorde ett försök på vikten men fick nöja sig med 132 kg i ryck. Robin Ridell stannade på 135 kg och tog ett silver i ryck. Bronset gick till Kristoffer Nilsson, Fyshuset SKG, (134 kg). Mohammadamin fixade ryckguldet genom att klara 140 kg.

I stöt såg det tämligen jämt ut med undantag av utstickaren Mohammadamin som valde lite högra ingångsvikt än resten av lyftarna i gruppen. Robin Ridell gick in i stöten och klarade 155 kg. Lars Stålberg, Upsala TK, satsade så klart på medalj och höjde kravet för stötbrons till 157 kg genom sitt andra klarade lyft. Mohammadamin gjorde ett fint ingångslyft på 160 kg, vilket skulle sätta press på Robin Ridell som gjorde två fina försök på samma vikt (160 kg) och fick med sig i det tredje, vilket säkrade en medalj.

Medaljfördelningen i stöt blev, brons till Lars Stålberg, silver Robin Ridell och guldet till Mohammadamin Ghasemi, som också blev klassens totalsegrare och fick slutligen med sig tre välförtjänta guldmedaljer. Klassen silvermedaljör i totalen blev i år Robin Ridell. Precis som förhandstipset så gjordes kampen om totalbronset upp mellan Kristoffer Nilsson, Fyshuset SKG, och Lars Stålberg, Upsala TK, där Kristoffer slutligen tog bronset i totalen.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm