Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Herrarnas 89 kg-klass såg ut att kunna bli riktigt jämn dock kanske Per Magnusson, C4 KS, som klivit upp en viktklass, stack ut något. Även Jan Philip Pålsson, Vallentuna TK, och Samuel Lundberg, Skellefteå AK, kom att utmana i toppstriden. Det blev en tuff kamp in till sista lyften.

SM2023: Strid om guldet till det sista lyftet

Jan Philip Pålsson imponerade när han tog tre SM-guld i Visby på lördagseftermiddagen. Foto: Per Wiklund

I ryck fightades Thomas Lundström, HAK Greppet, och Noah Pereira, Stockholms AK, om minst en bronsmedalj, där Thomas fick med sig 121 kg mot Noahs 120. Nu var det Dags för Per Magnusson att kliva in i tävling med ett klarat öppningsryck på 125 kg. Jan Pålsson valde 126 kg som ingång som även han klarade. Därmed hade Thomas Lundström klarat bronset i ryck. Vidare valde Per och Jan att fortsätta på 129 kg respektive 130 kg. Per missade sitt andra lyft på 129 men klarade på tredje så minst ett silver skulle det bli. Jan satte viktiga 130 kg i andra, vilket han behövde för att samla kilon inför stöten. Tredje sattes till 135 vilket han fick tre vita på efter en lite oroväckande promenad längs podiet. Med detta blev medaljordningen i ryck, guld till Jan Philip Pålsson (135 kg), silver till Per Magnusson (129 kg), och brons till Thomas Lundström (121 kg).

I stöt var det mycket jämt i klassen. Per Magnusson gick in näst sist på 148 kg som satt fint i första försöket. Samma vikt valde Samuel i sitt andra lyft som även han klarade. Jag Philip Pålsson startade på 150 kg, vilket skulle ge honom ledningen totalt vid ett klarat lyft vilket det tyvärr inte blev men med två lyft kvar fanns chansen kvar. I andra lyftet på 151 kg gick det bättre och Jan Philip tog ledningen i stöt och sammanlagt. Samuel Lundberg gick på 152 kg klarade och tog ett välförtjänt brons i klassen och i stöt. Per Magnusson svarade med att sätta 152 kg och därmed började striden om guldet. Först ut på 158 kg var Jan Philip Pålsson som klarade lyftet och tvingade upp Per Magnusson på 159 kg vilket blev för tungt idag och därmed blev det guld sammanlagt och stöt för Jan Philip Pålsson, silver i stöt och sammanlagt till Per Magnusson och ett brons till Samuel Lundberg stöt och sammanlagt.

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm