Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

I klassen herrar 102 kg startade tre lyftare, Hugo Hultvall, Stefan Ågren och Joen Vikingsson-Sjöblom, och det blev en mycket tät och spännande tävling med nordiska och svenska senior- och juniorrekord. Och dessutom svenska veteranrekord.

SM2023: Stefan Ågren starkast i rekordtät uppgörelse

Stefan Ågren visade klass och slog till med nordiskt- och svenskt seniorrekord. Foto: Per Wiklund

Först ut av dessa herrar var Hugo Hultvall, Örebro City TK, som slutade med 139 kg och ett brons i ryck. Stefan Ågren, Fyshuset SKG, gick in och klarade 145 kg i första lyftet. Joen Vikingsson-Sjöblom, C4 KS, startade tävlingen på 148 kg i ryck som såg lugnt och säkert ut. Stefan svarade med att klara 150 kg i andra. Joen höjde till 153 kg i andra rycket som var både galant och godkänt. Stefan tänkte inte dela ut några gratismedaljer utan höjde till 154 kg i sitt tredje lyft och fixade minst ett silver i ryck. Joen gick upp till 155 i sista och även han visade god form och klarade lyftet och därmed guldet i ryck.

I stöt startade Hugo Hultvall på 174 kg som han dessvärre bommade i första och andra men samlade ihop sig och satte den i det tredje, och bronset var säkrat. Stefan öppnade i stöten på 180 kg och Joen hängde på med 182 kg som gick direkt på andra lyftet och klarade 187 kg (svenskt juniorrekord). Stefan höjde till 189 i andra lyftet som satt säkert och han gick därmed upp i ledningen ett kilo före Joen som valde att gå på 191 (svenskt juniorrekord) i sitt tredje vilket han klarade och höjde därmed juniorrekordet ytterligare. Stefan visade toppform och styrka idag och tog ett nytt svenskt och nordiskt rekord i stöt på 193 kg i den sista stöten och satte även svenskt och nordiskt rekord sammanlagt. Sammanlagt gick guldet till Stefan Ågren (347 kg), silver Joen Vikingsson-Sjöblom (346 kg) bronset till Hugo Hultvall (314 kg).

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm