Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tio säkra damer gjorde 64 kg-klassen till en jämn kamp om medaljerna där hemmafavoriten Hanna Ögren, Visby AK och vinnaren från 2022, Jennifer Andersson, AK Nilas bjöd på en riktig kamp tills en fick titulera sig svensk mästare i klassen.

Förra årets svenska mästare, Jennifer Andersson från AK Nilas, försvarade titeln i 64 kg-klassen. Foto: Per Wiklund.

SM2023: Regerande mästaren försvarade titeln framför hemmahoppet

Ingångarna i ryck gick från 66 till 76 kg som Hanna Ögren, Visby AK, valde att sätta som startvikt. Jennifer Andersson, AK Nilas, gjorde stark entré och smällde lätt upp 73 kg. Julia Pettersson, Falu AK, ville inte vara sämre utan satte även hon 73 kg i sitt andra lyft. In i tävlingen kom nu också Emelie Ahlin, Örebro City TK, som öppnade med godkända 75 kg och tog därmed ledningen i klassen. Några av damerna gjorde fina försök på vikten man fick se sig besegrade. Hanna gjorde nu entré på 76 kg som hon satte fint i första försöket och tog därmed ledningen. Emelie svarade tufft och satte fint 78 kg i sitt andra lyft och medaljstriden hade startat. Hanna gick på 80 kg i andra liksom även Jennifer gjorde. Hanna fixade sitt 80 lyft och tog ledningen. Jennifer tog i ordentligt men tappade vikten bakåt och Hanna behöll ledningen. Emelie höjde till 82 i sitt sista för guldet men bommade och därmed var ryckguldet Hannas som ändå valde att samla kilon och gjorde ett kanonlyft i sista på fina 82 kg. Medaljfördelningen i ryck blev Hanna (82kg) följt av Emelie (78 kg) och brons till Jennifer (77 kg).

För att vara med i medaljstriden i stöt behövdes vikter över 90 kg. Hanna gick in i stöten med 90 kg som hon satte fint och tog därmed totalledningen i klassen. Hon fortsatte med att även sätta 93 kg i andra. Nu kom Jennifer in i stöten och startade sin serie med att klara 94 kg. Nu var det dags för Emelies ingångsstöt på 95 kg som satt där den skulle vilket räckte för en ledning i stöt men Hanna fortsatte att behålla totalledningen och drygade ut den lite med att slutligen sätta 96 kg i sista stöten. Jennifer bjöd på motstånd i striden om stötmedaljerna och satte 98 kg i andra lyftet och hade minst ett silver i stöt. Emelie svarade med 99 kg i andra men bommade. Med två lyft kvar i klassen gick stångens vikt upp på 100 kg till Emelia som missade vikten. Jennifer gick på vinst sammanlagt och satte ett riktigt fightinglyft i tredje stöten på 102 kg. I stöt men också sammanlagt blev valörerna guld till Jennifer Andersson, AK Nilas, silver till Hanna Ögren, Visby AK och brons till Emelie Ahlin, Örebro City TK.

//Helene Johage

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm