Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Fjolårets silvermedaljör Emil Johansson, Become an Athlete SS, får ta på sig rollen som favorit då fjolårets mästare i klassen gör debut i 81 kg klassen. Sebastian Bramefjord, Fyshuset SKG, skulle också vara med och utmana i en något otippad medaljstrid.

SM2023: Herrar 73 kg bjöd på högspänning i slutstriden

Det blev en hel del omkastningar på prispallen mellan ryck och stöt/sammanlagt när herrarnas 73 kg-klass avgjordes. Foto: Per Wiklund

I ryck gjorde favoriten Emil två missar i rad vilket ökade spänningen inför sista försöket i ryck som han satte, vilket också gav honom guldet i ryck. Med i slutkampen i ryck var också Sam Burman, Stockholms AK, som tog ett välförtjänt silver med 109 kg, tätt följd av Sebastian på 108 kg.

I stötmomentet blev det en helt andra medaljörer än tippat. I slutkampen om totalmedaljerna bjöd Mark Villarosa, Fysiken AK, och Linus Hagström, Falu AK, på en jämn kamp där slutligen Linus tog hem den matchen och hade därmed minst säkrat ett brons. Emil och Sebastian hade ännu inte gett sig in i stötmatchen utan kampen fortsatte med spänning.

Sebastian klev in på 136 kg och startade dessvärre med en bom. Linus utmanade med samma vikt och blev därmed en stark utmanare i slutstriden. Emil klev in i striden på 137 kg vilket blev en miss och spänningen ökade. I Sebastians andra lyft på 137 kg blev det också en miss och nu gällde det. Emil gick på sitt andra men bom även där och Linus hade nu ett fast grepp om en medalj av okänd valör. Sebastian missade tråkigt nog även sitt tredje lyft och fick se sig besegrad i dag. Stor spänning uppstod när favoriten Emil gick in på sitt tredje men även han bommade detta SM och därmed blev det en helt otippad medaljtrio som segrade. I ryck gick guldet till Linus Hagström, och silver till Mark Villarosa och bronset till Sam Burman.

I totalen blev det samma fördelning där årets Svenska Mästare blev Linus Hagström, Falu AK, följt av silvermedaljören Mark Villarosa, Fysiken AK, och bronset gick till Sam Burman, Stockholms AK.

//Helene Johage

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm