Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Att regerande mästaren David Börjesson, Mossebergs AK, varit skadad och inte gjort någon tävling i år, syntes varken på tävlingspodiet eller i resultatlistan. Mossebergslyftaren stod för en imponerande insats.

SM 2023: David Börjesson briljerade i 81 kg-klassen

David Börjesson tog trippla SM-guld i 81 kg-klassen. Foto: Per Wiklund

Södervärnshallen i Visby är arenan för årets SM i tyngdlyftning, arrangerat av Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Tävlingarna fortsatte under lördagen, bland annat med herrarnas 81 kg-klass.

Redan ingångsvikterna vittnade om att det skulle bli svårt för någon att matcha David Börjesson. Kári Einarsson, Atletakademin, och hemmalyftaren Oskar Stillman, Visby AK, gjorde sitt för att sätta press på Börjesson i ryck. Både Oskar och Kári satte sina ingångsvikter och fortsatte fightas om minst delgrenssilver och brons. Starkast i denna kamp var Kári som slutade på 120 kg och Oskar på 117 kg. När David klev in till sitt första lyft var det på 130 kg som han satte och därmed var medaljordningen i ryck klar. David tog ryckguldet på 138 kg, följt av silver för Kári och brons för Oskar.

Även i stötmomentet var David Börjesson ohotad. När han klev in och tog 160 kg hade de andra lyft färdigt. David lade upp 170 kg på stången och försök på svenskt rekord sammanlagt – 308 kg. Men tyvärr blev det två missar och därmed landade han på 298 kg, sammanlagt och alltså tre SM-guld.

Bakom David var Kári Einarsson på nytt starkast med 143 kg och silver i stöt och även sammanlagt. Det var dock fajt in i det sista om medaljerna där HAK Greppets Victor Ahlm försökte på 152 kg som hade inneburit att han knyckt silvret från Kári i såväl stöt som sammanlagt. Men det blev bom och därför två brons istället för Victor.

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm