Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Damernas 59 kg-klass blev en hårresande kamp in i det sista tunga lyftet på 103 kg.

SM2023: Donna Berglund mästare efter dramatik

Donna Berglund vann SM-guld efter stort drama och hyllade tvåan Moa Henriksson och trean Susanne Johansson på prispallen. Foto: Per Wiklund

Denna klass såg ut att bli en kamp mellan Moa Henriksson, Kalmar AK, som gjorde entré i klassen på 76 kg, tre kilo mer än Donna Berglund, Allmänna SK (förra årets mästarinna), som gick in på 74 kg. Susanne Johansson, Jönköpings AK gick in på 73 kg och fortsatte med säkra 77 kg och därmed ett silver i ryck. Donna klippte också till med 77 kg som hon satte det i tredje lyftet vilket räckte till ett brons i ryck. Moa tog ett välförtjänt guld i ryck med 81 kg.

Susanne gick in i stötmomentet på 85 kg och avslutade på 90 kg och hade därmed allra minst ett brons. Donna och Moa fortsatte fighten där både Donna som gick in i stöt på 94 följdes av Moas klarade 95 kg. Donna satte 103 kg i sitt andra som blev en bom. Donna var tvungen att sätta denna för guldet då Moa i sitt tredje satt 98 kg med ett sammanlagt på 179 kg. Donnas andra lyft blev en bom men hon samlade ihop sig och gjorde ett grymt mäktigt lyft i tredje och blev därmed segrare i stöt och åter svensk mästare i klassen.

//Helene Johage

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm