Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Södervärnshallen i Visby är arenan för årets SM i tyngdlyftning, arrangerat av Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Visby AK. Tävlingarna inleddes med SM-guld för Karlstads Surya Sundqvist.

SM 2023: Surya Sundqvist med nytt SM-guld

Surya Sundqvist

Mina damer och herrar, Surya Sundqvist! Foto: Per Wiklund

Första gruppen på årets SM innehöll damernas 45- och 49 kg-klass. I 49 kg-klassen var det fyra deltagare som kämpade om SM-medaljerna. Karlstad AK:s Surya Sundqvist gick in som favorit och visade sig vara oövervinnlig när hon tog hem guldmedaljen i samtliga grenar – ryck, stöt och sammanlagt. Efter att ha börjat med en bom i gjorde hon en stark uppryckning genom att klara 67 och 71 kg vilket är samma som svensk standard ligger på just nu. I stöt klarade hon 75 kg men bommade sedan sina två andra försök på högre vikter.

De andra deltagarna i 49 kg-klassen fick helt enkelt göra upp om de resterande medaljerna och det slutade i ryckbrons för Lottie Borgkvist från Klippans KK, brons i stöt Jenny Rundgren från Spårvägens TLK samt silver i stöt Izabella Jenneholm från Nordic AK. Sammanlagt blev resultatet som i stöt: Silver Izabella Jenneholm och brons Jenny Rundgren.

Alla foton: Per Wiklund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm