Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Två nya medlemsförbund, en ny ordförande och bra debatter. Helene Johage och Patrik Helgesson från styrelsen samt generalsekretaren Sebastian Nurmi representerade Svenska Tyngdlyftningsförbundet på Riksidrottsmötet i Uppsala 2023.

Tyngdlyftningen på plats när svensk idrott fick nya medlemsförbund och ordförande

Riksidrottsmötet röstade under söndagen in Svenska Förbundet för Funktionell Fitness och Svenska E-sportförbundet som nya medlemmar i Riksidrottsförbundet. Sveriges Schackförbund fick bifall för sin ansökan till SISU Idrottsutbildarna.

- Svenska Tyngdlyftningsförbundet ställde sig bakom dessa ansökningar och hälsar dem nu välkomna in i idrottsfamiljen, säger Helene Johage från förbundsstyrelsen.

En hel drös av de 32 motionerna på Riksidrottsmötet handlade annars om trygg idrott. Bland annat förebyggande arbete, bestraffningsärenden, förslag på stadgeändringar och förändring i idrottsombudsmannens uppdrag. Motionerna följdes av flera intressanta debatter som resulterade i att Riksidrottsstyrelsen får i uppdrag att tillsätta två utredningar och ta ett helhetsgrepp i frågan.

RF-stämman beslutade om fortsatt utveckling av stödet till elitidrott genom samverkan mellan Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska kommitté och Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inom ramarna för Elitidrott2030. Ett annat beslut som togs innebär att en hållbarhetsstrategi med tillhörande handlingsplan ska tas fram som bland annat presenterar hur idrottsrörelsen bidrar till målen i Agenda 2030.

Under lördagen samlades också nästan 100 ideella ledare för att få Riksidrottsförbundets förtjänsttecken som delas ut till ledare inom idrotten. Två av de som hyllades var från tyngdlyftningen: Jan-Ove Henriksson, Visby AK (ledare i 46 år) och Eva Helgesson, Landskrona AK (ledare i 28 år).

Riksidrottsmötet avslutades på söndagen med att Karl-Erik Nilsson valdes till ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna samtidigt som före detta ordförande Björn Eriksson tackades av. Sofia Domeij, Robert Casselbrant och Sammi Kaidi valdes in som nya ledamöter i Riksidrottsstyrelsen.

Allt om Riksidrottsmötet! Länk till annan webbplats.
Se mötet i efterhand – punkt för punkt! Länk till annan webbplats.

Bilder Från Riksidrottsmötet 2023

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm