Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tyngdlyftningsförbundet på plats på Riksidrottsmötet

Från fredag lunch till och med söndag eftermiddag pågår Riksidrottsmötet (RIM) i Uppsala. Här kan du ta del av alla möteshandlingar och hur du följer RIM.

Patrik Helgesson, Helene Johage och Sebastian Nurmi är på plats från Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

RIM pågår 26-28 maj på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala. RIM är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas stämmor där det beslutas i viktiga framtidsfrågor för idrottsrörelsen.

Riksidrottsmötet är svensk idrotts årsmöte och genomförs vartannat år. Eftersom att senaste mötet, 2021, var mitt i pandemin och genomfördes digitalt är det första gången sedan 2019 som mötet nu äger rum fysiskt. Svenska Tyngdlyftningsförbundet har två röster och som ombud deltar Helene Johage, styrelsen och Sebastian Nurmi, generalsekreterare. Även förbundets vice ordförande Patrik Helgesson är på plats och deltar i arbetet.

Björn Eriksson avgår som RF-ordförande och hans efterträdare ska väljas under söndagen. Då väntar också ytterligare val till uppdrag inom styrelsen och valberedningen. Totalt har det inkommit 35 motioner där många av dem kretsar kring trygg idrott men det lär också bli diskussioner om Elit- och hållbarhetsfrågor.

Förutom det föreslås Svenska Förbundet för Funktionell Fitness bli nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet.

– Vi ser positivt på att kunna föreslå medlemskap för ett nytt förbund. Svenska Förbundet för Funktionell Fitness uppfyller samtliga kriterier för medlemskap i Riksidrottsförbundet, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm