Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Paula Junhov Rindberg klarade sina två första ryck men sedan blev det inget resultat i stötmomentet på EM i Armeniens huvudstad Jerevan.

Paula Junhov Rindberg besviken över EM-insatsen

Paula Junhov Rindberg klarade sina två första ryck men bommade sedan det sista och alla tre stötarna. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Paula Junhov Rindberg inledde EM-tävlingen i 87 kg-klassen på bästa sätt genom att rycka 87 och 90 kg. Det tredje ryckförsöket på 93 kg klarade hon dock inte.

- Jag hade en bra känsla i rycken och är nöjd med 87 och 90. Jag tycker att 93 var ett helt okej försök även om den tyvärr gick runt, säger Paula Junhov Rindberg.

Tyvärr gick sedan stötmomentet inte alls som Paula ville och hon bommade sina tre försök på 106, 107 och 107.

- Det känns lite tungt just nu. Jag hade en superbra mental anspänning och jag var hungrig på att ge allt på plattformen. Jag kände mig härligt taggad inför stötarna. Jag märkte att jag hade bra chans att plocka placeringar i stötarna och att det var många i publiken gjorde mig supermotiverad, säger Paula Junhov Rindberg och fortsätter:

- Tyvärr satt inte tajming och teknik i överstöten. Jag höll bra fokus genom tävlingen, ville ge allt men det räckte inte. Jag grämer mig över att sista stöten hade varit för sjunde plats i totalen. Ska gräma mig idag och imorgon men sedan går livet vidare.

Något som imponerat under EM 2023 är det stora publikintresset.

- Jag är glad över att få uppleva det här EM:et med fantastiskt arrangemang och stor publik. Tacksam över bra coachning och stöd från landslagscoacherna, avslutar Paula Junhov Rindberg.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm