Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Ida Rönn stod för en stark insats i framför allt stöt som banade iväg för två personliga rekord på EM i Jerevan.

Personliga rekord för Ida Rönn på EM

Där satt den! Ida Rönn jublar, det blev två personliga rekord på EM i Armeniens huvudstad Jerevan. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Ida Rönn, Fyshuset SK Gefle, gick in i 81 kg-klassen med 93 kg i ryck. Efter det följde två försök på personliga rekordet 97 kg men det ville sig inte med den vikten.

- Rycket jag gjorde på uppvärmningen på 90 kg var det lättaste jag gjort någonsin. Lika så 93 i första lyftet. Jag kopplade av lite när jag kände att jag var med i matchen. 96 har jag tidigare gjort i ryck. Hade tänkt ta 98 först nu men 97 gav lagom vila. Men jag slarvade i båda mina försök, säger Ida Rönn.

I stöt startade Ida Rönn med 120 kg och siktade sedan in sig på personligt rekord i stöt. Först missade hon 125 kg men i hennes sista EM-lyft denna gång stötte hon 125 kg som innebar personligt rekord i delmomentet och sammanlagt. 218 kg är två kg bättre än tidigare bästaresultat och dessutom klarat VM-kval.

- Ingången, 120, var ruggigt lätt. På 125 i andra fick jag lite känning av gardin i överstöten så jag blev stressad och missade. 125 i tredje hade jag känslan av att mörsha på för jag hade sikte på 130 idag. Satte 125 lätt och det är personbästa på tävling, säger Ida Rönn och fortsätter:

- Jag var urstark idag och det gav mig självförtroende. Det var en skön tävling för självförtroendet och ett steg framåt. Jag är fullt redo att köra på vidare hemma. Snart sitter 100/130 i totalen, säger Ida Rönn.

Ida Rönn blev tolva i ryck, femmaa i stöt och åtta sammanlagt.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm