Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Ida Rönn har börjat samla på sig erfarenhet. Två VM har hon redan gjort och tävlingen i Jerevan blir hennes andra EM-tävling.

Ida Rönns andra EM-start: ”Vill lyfta så mycket som möjligt”

Ida Rönn på VM. Nu dags för EM-tävling nummer två. Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Ida Rönn tävlar i 81 kg-klassens B-grupp fredagen den 21 april kl 07.00 svensk tid. En klass som förväntas bli mycket jämn.

- Jag ser EM som en möjlighet att skapa någonting som jag inte skapat tidigare. Det är en ny chans, jag vill klara fina resultat. Jag vill lyfta så mycket som möjligt, säger hon och fortsätter:

- Jag har lärt mig att ju högre krav du sätter på dig själv desto svårare blir det. Därför försöker jag släppa pressen på mig själv, det kan ställa till det bara. Ju fler tävlingar jag gör så blir den biten bättre.

På EM i Albanien 2022 slutade Ida Rönn på sjätte plats i ryck och sammanlagt samt femma i stöt.

- Jag hoppas på en bra placering i Armenien. I träningen inför resan till EM har jag känt mig starkare än någonsin. Lite mer självsäker, träningen har flutit på och jag har gjort högre resultat än tidigare. Men vi får se hur dagsformen känns när det är dags, det är mycket som spelar in.

Fakta Ida Rönn
Personliga rekord i klass 81: 96-122, 216
Klubb: Fyshuset SK Gefle
Tränare: Anders Bergström
Här går EM att se live! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm