Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har utsett Visby AK som arrangör av årets SM i tyngdlyftning. Tyngdlyftningseliten gör därmed upp om SM-medaljerna i Södervärnshallen den 16 till 18 juni.

SM i tyngdlyftning arrangeras i Visby 2023

SM för seniorer består som bekant av tio viktklasser för damer och lika många för herrar. Lyftarna behöver klara en specifik kvalgräns för att ha möjlighet att anmäla sig och sista kvaldag för SM är den 31 Maj 2023.

– Det känns bra att ha klart med Visby AK som arrangör av SM. Det är en förening som arbetar med både bredd- och elitverksamhet och det finns gott om kompetens och engagemang i föreningen för att klara av ett SM-arrangemang, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi och fortsätter:

– Vår ambition är att utveckla SM och det vill vi 2023 göra tillsammans med Visby AK och vår partner Eleiko. Förbundet kommer bland annat att se till att både uppvärmnings- och tävlingsyta på SM utrustas och ramas in på ett professionellt sätt.

Linda Ewald, ordförande Visby AK:

– Att Visby AK får arrangera SM är otroligt kul för oss som förening och även för gotländsk idrott. Vi får visa upp Gotland när det är som bäst och svensk tyngdlyftning får visa upp tyngdlyftningen när den är som bäst på Gotland. Vi hoppas att arrangemanget kommer bli minnesvärt och att föreningarna hjälper till med det genom att så många lyftare som möjligt ställer upp.

Preliminärt tävlingsschema:

SM

Fredag 16 juni

Lördag 17 juni

Söndag 18 juni

Herrar

55, 61, 67

73, 81, 89, 96

102, 109, +109

Damer

45, 49, 55, 59

64, 71,76

81, 87, +87


Schemat kan komma att ändras beroende på hur många som anmäler sig.

Mer info: Kvalvikter, hittills kvalificerade lyftare samt övrig information finns här. Länk till annan webbplats.
Boende och resor: Arrangören har förhandlat till rabatterade priser, se pdf! Pdf, 281.6 kB.
Anmälan: Info kommer senare.
Frågor: office@tyngdlyftning.org

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm