Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Inför senaste styrelsemötet höll Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse sin sjätte och sista lektion i jämställdhetsutbildningen Fifty/Fifty.

Styrelsen klar med Fifty/Fifty –
Nu börjar arbetet

Fifty/Fifty är en utbildning som riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och idrottsförbund i landet. Syftet med utbildningen, som består av sex lektioner á 45 minuter, är att få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både förbundet/föreningen och individerna

- Det har varit lärorikt att gå Fifty/Fifty. Det har öppnat upp ögonen på oss att göra saker på andra sätt. Utbildningen har varit bra för att den har fått oss att titta på oss själva och jag tycker den har förändrat sättet vi pratar med varandra och andra. Den har givit ökad förståelse att alla är olika och samma sätt inte fungerar för alla, säger styrelsens sekreterare Emma Engdahl och fortsätter:

- Inte minst gav den avslutade lektionen oss tillfälle att göra en handlingsplan med små aktiviteter att genomföra för ökad jämställdhet inom förbundet. Det är just på grund av detta som jag tycker att alla föreningar och distrikt borde gå Fifty/Fifty. För att kunna starta dialogen hos sig själva och skapa mikroförändringar i sitt distrikt eller förening, säger styrelsens sekreterare Emma Engdahl.

Av de mikrohandlingar som styrelsen listat återfinns att se över hemsidan genom att dels skapa en sida om jämställdhet, dels lyfta förbundets värdegrund och dels se över så att tyngdlyftning.com speglar jämställdhet och inkludering. På styrelsens lista står också exempelvis att under föreningsträffar prata om jämställdhet och se över hur vi kan satsa på att rekrytera flera kvinnliga tränare, domare och ledare. Dessutom vill styrelsen fortsätta utvecklas genom utbildning inom denna och liknande frågor.

Både distrikt och förening kan gå Fifty/Fifty, här läser du mer om utbildningen: https://www.fifty-fifty.nu/ Länk till annan webbplats.


Den som vill gå Fifty/Fifty kan höra av sig till kansliet på office@tyngdlyftning.org så hjälper vi till att leda er rätt.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm