Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tyngdlyftningen igång med anläggningsprojekt

Under hösten har Svenska Tyngdlyftningsförbundet påbörjat ett Anläggningsprojekt med hjälp av projektmedel från RF.

Karin Nyberg ansvarar för Svenska Tyngdlyftningsförbundets anläggningsprojekt.


Karin Nyberg har fått uppdraget att leda anläggningsprojektet som har syftet att höja kunskapen i anläggningsfrågan genom att ta fram ett underlag som beskriver vilken typ av platser/anläggningar som tyngdlyftning kan vara en del av i större utsträckning än idag.

Karin Nyberg arbetar till vardags med kommunikation och förändringsarbete, framför allt med ledarskaps- och grupputveckling. Hon är på fritiden aktiv i tyngdlyftningsklubben Klova.

Hennes uppdrag är att ta fram ett underlag som beskriver vilken typ av platser/anläggningar som tyngdlyftning kan vara en del av i större utsträckning än idag. Det kan både gälla inomhus och utomhus såväl i mindre lokaler som större idrottsanläggningar. Underlaget ska kunna användas av förbundet och av föreningar.

- Vi behöver kunskap kring vilka krav som behöver ställas på en lokal för att kunna bedriva tyngdlyftning i den, exempelvis vad gäller sådant som hållbarhet i golv och akustik. Går det att flytta mer träning utomhus? Kan vi vara med och ta hand om ”överblivna ytor” i hallar och också vara med från början i byggen av nya hallar, förklarar Karin Nyberg och fortsätter:

- Just nu befinner jag mig i det första steget av tre där jag håller på att samla på mig information genom att läsa på relevant material och prata med föreningar samt experter i olika områden. Det känns spännande.

Slutprodukten är en modell som sedan kan testas i en förening/distrikt. Eller snarare en modell i tre delare, dels för egen tyngdlyftningslokal, dels för utnyttjande av ”överblivna ytor” och dels för hur man kan träna utomhus. Tänkt slutdatum är 31 mars.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm